Over MCKX – Marijke Buylinckx

Begonnen in de jaren tachtig als vrijwilliger bij Stichting Bat Cave in Tilburg ben ik in de ban geraakt van het enthousiasme en de passie van medewerkers en artiesten bij podia. In deze periode begon de samenwerking tussen Bat Cave en Noorderligt die leidde tot popcentrum 013.

Tijdens deze periode vond ik de opleiding waarbij alles op zijn plek viel. Na de opleidingen HBO bedrijfseconomie en SPD bedrijfsadministratie ben ik afgestudeerd als financial controller bij de gelijknamige post-HBO opleiding. In een fantastische dynamische periode in de beginjaren van podium 013 heb ik mijn eerste stappen gezet als controller in de podiumkunsten.

In 2004 werd ik mede eigenaar van Buro Bilan, een administratiekantoor met 9 medewerkers, dat zich richt op de creatieve en culturele sector. In deze periode was ik voornamelijk werkzaam voor podia en festivals. Voor deze klanten vervulde ik de controllersfunctie, soms als interim, meestal structureel.

Ik heb begin 2015 MCKX opgericht om me volledig te kunnen richten op advies en ondersteuning aan podia en theaters. Ik werk hierbij samen met diverse accountantskantoren en andere adviseurs, waardoor ik altijd snel beschikking heb over specialistische kennis. Ik wil de beschikbare sturingsinformatie voor podia en theaters optimaliseren en de processen daar omheen zo efficient en effectief mogelijk inrichten. Met oog voor de artistieke uitgangspunten en belangen van alle stakeholders.

Marijke Buylinckx “Mijn ambitie is om nog meer totaaladvies in de culturele sector te kunnen geven.” Marijke Buylinckx Foto: Wendy Schenkels fotografie